SKAGEN 7/8 HK
Tillverkare: Chr. Christensens Maskinfabrik, Skagen, Danmark
Typ: 7/8 HK
Tillverkningsår: fn okänt
Tillverkningsnummer: fn okänt
Effekt: 7-8 HK
Varvtal:600
Varvtalsreglering: Centrifugalregulator
Startsystem: Tändkula. Handstart
Framdrivning: Vridbar propeller
Leveransdatum: fn okänt
Installerad i fartyg: fn okänt

.
.
Sönderrostad och frostsprängd cylinder
Den här lilla motorn "kom med" tillsammans med Tuxham och Grenå motorerna från Köpenhamn. Jag har inte kontrollerat hur den ser ut inuti men av utsidan att döma så blir det ett "utmanande renoveringsobjekt" men verkar i övrigt vara komplett. Även om jag inte avser att påbörja "projektet" inom den närmaste tiden så skall jag snarast demontera toppen, cylinder och kolv för att kunna bedöma skicket samt ev hitta ett tillverkningsnummer för att bestämma tillverkningsåret.
.
Sprucket topplock.
Även toppen är sprucken. Om skadorna endast är vad man kan se på utsidan borde det inte vara något större problem att svetsreparera.
.
Smörjapparaten.
Enbart denna smörjapparat gör att motorn är värd att bevara. Apparaten är speciell så tillvida att synglasen skall vara ftyllda med glycerin och att man kan se oljedropparna flyta uppåt! Jag har aldrigt arbetat med en sådan tidigare vilket skall bli intressant.
Ett fd Topplock
Tidigare skrev jag att topplocket eventuellt skulle kunna repareras, som synes var detta en tanke som nu kan avfärdas med besked. Det här topplocket är utom all räddning, men kan brukas som mall vid eventuell nytillverkning.